joi, 27 aprilie 2017

Dovada nr. 20: Observă cu atenție bisericile

Aici sunt șase afirmații importante despre bogăție din Biblie:



Matei 06:19

Nu vă strangeți comori pe pământ, unde molia și rugina distrug si unde hoții pătrund și fură; dar strângeți-vă comori in rai, unde nici molia sau rugina nu distrug și unde hoții nu pătrund și fură. Căci unde este comoara ta, acolo iți este și inima, de asemenea.

Luca 14:33

Oricare dintre voi care nu renunță la tot ceea ce are, nu poate fi ucenicul meu.

Matei 6:24

Nimeni nu poate sluji doi stăpâni; căci îl va urî pe unul și îl va iubi pe celălalt, sau îi va fi loial unuia și îl va nesocoti pe celălalt. Nu îl puteți sluji pe Dumnezeu si banii.

Matei 19:21

Isus a răspuns: "Dacă vrei să fii perfect, du-te, vinde bunurile și dă-le săracilor, și vei avea o comoară în cer. Apoi vino, urmează-mă."

Evrei 13:5

Păstrați-vă viețile departe de iubirea de bani si mulțumiți-vă cu ce aveți, pentru că Dumnezeu a spus, "Nu te voi lasa niciodată,  nu te voi părăsi niciodată."

Filip 2: 3
Nu faceți nimic din ambiție egoistă sau deșartă, ci în smerenie consideră-i pe alții mai buni decât voi.
Fapte 2:44-45

Toți credincioșii erau împreună și aveau totul în comun. Vânzând posesiile lor si bunurile, ei le-au dat tuturor ceea ce aveau nevoie.


Acum, data viitoare când mergi la biserică, uită-te la clădire. La orice biserică "normală" în America, clădirea bisericii este o structură imensă valorând sume foarte mari de bani. Aici este o biserică tipică în Raleigh, NC:

www.BibliaPentruSceptici.ro
Site-ul web al bisericii a avut de spus următoarele: "In luna mai a anului 1993 oamenii care vin la biserică au votat în unanimitate, să se mute campusul bisericii noastre. Ca rezultat al planului divin al lui Dumnezeu, site-ul nostru Tryon a devenit insuficient pentru a facilita numărul tot mai mare de vizitatori. Astfel, corpul bisericii a demonstrat încă o dată spiritul ei de pionierat, credință și viziune - viziunea să fie o biserică, nu numai binecuvantată cu un trecut minunat, ci și cu credință și încredere în Dumnezeu pentru un viitor durabil, eficient. Din 21 mai, 1996, am devenit proprietarii a 33 de acri pe care să construim noile noastre facilități. Lăudați-L pe Dumnezeu de la care curg toate binecuvântările!" Această biserică are terenuri de fotbal, terenuri de baschet de interior, zeci de săli de întâlnire și săli de clasă, mai multe autobuze, o bibliotecă, un sanctuar imens și parcare gratuită mare.

www.BibliaPentruSceptici.ro
[O întrebare evidentă dupa citirea afirmațiilor bisericii este aceasta: Dacă curg toate binecuvântările de la Dumnezeu, atunci de ce sunt binecuvântările lui atât de uimitor de dezechilibrate? De ce sunt zeci de mii de copii care mor de foame în fiecare zi, pe această planetă, în timp ce Colonial Baptist Church este binecuvântată cu asemenea bogăție? De ce nu ar răspândi Dumnezeu binecuvântările Lui în mod egal între toți copiii lui? Răspuns: Pentru că Dumnezeu este imaginar].
Dacă te uiți la acest articol veți vedea această descriere a Bisericii Catolice: "comoara de aur masiv al Vaticanului a fost estimată, de către revista Mondială a Națiunilor Unite, la mai multe miliarde de dolari O mare parte din această avere este stocată în lingouri de aur la US Federal Reserve Bank, în timp ce băncile din Anglia și Elveția dețin restul. Dar aceasta este doar o mică parte din averea Vaticanului, care numai in SUA, este mai mare decât cea a celor cinci cele mai bogate corporații ale țării. La care se adaugă toate imobilele, proprietățile, stocurile și acțiunile în străinătate, apoi acumularea amețitoare de bogăție a bisericii catolice devine atât de uriașă încât sfidează orice evaluare rațională. "

Contradicția este uimitoare. Nicăieri în învățăturile lui Isus nu este sugerat faptul că creștinii ar trebui să cumpere terenuri și să construiască biserici cu terenuri de baschet în interior. Și nici nu sugerează stocarea miliardelor de dolari în lingouri de aur. Creștinii ar trebui să vândă tot și să dea banii săracilor, conform lui Isus. Cu toate acestea, comunitatea bisericească face exact opusul, și asta în mod regulat. Construirea unui mare sanctuar si unor mari terenuri de baschet este o dovadă de orgoliu, egoism, vanitate si mândrie. Aceste atribute sunt opusul prescripțiilor lui Isus și toată lumea știe asta. Comunitatea bisericii ignoră în mod regulat și în mod voit învățăturile lui Isus pentru că ei știu că Isus este imaginar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu