duminică, 9 aprilie 2017

Dovada nr 18: Imaginați-vă raiul



Dacă vorbiți cu un creștin despre rai, puteți înțelege în mod clar că noțiunea de cer și de viață veșnică este imaginară. Fiecare conversație va fi diferită, dar o conversație tipică ar putea merge ceva de genul:

Chris: Isus transcende moartea și promite viața veșnică tuturor celor care cred în el! Ridică-ți inima spre Domnul Isus Hristos și El îți va da viață veșnică!
Norma: Cum va face el asta?
Chris: Ai citit vreodată cartea numită "Left Behind?" (Rămas în Urmă)
Norma: Nu.
Chris: Ar trebui! S-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare pentru că purul adevăr! Descrie exact ce se va întâmpla. Într-o zi, Domnul Isus își va chemăa copiii acasă și ei vor fi transportați direct la cer! Avioane se vor prăbuși pentru că piloții lor vor dispărea. Autoturismele se vor ciocni cu stâlpi de telefon. Aceasta este exact ceea ce se descrie în Biblie.
Norma: Oamenii vor dispărea complet?
Chris: Da. Tot ceea va rămâne în urmă vor fi hainele, bijuteriile și aparatele lor auditive! Credincioșii sunt transportați direct la cer!
Norma: Corpurile lor goale sunt transportate în cer?
Chris: Da!
Norma: Există șase miliarde de oameni de pe planetă. Fiecare cântărește aproximativ 70 de kilograme. Vrei să zici că Dumnezeu ridică jumătate de trilion de kilograme de carne umană de pe planetă într-o clipă?
Chris: Categoric nu! Numai credincioșii sunt transportați!
Norma: OK, un sfert de trilion de kilograme?
Chris: Da!
Norma: Și unde merge acest sfert de trilion de kilograme de carne?
Chris: În rai!
Norm: În rai ... unde vine ăsta?
Chris: Este într-o altă dimensiune, desigur! Dumnezeu trăiește în rai!
Norma: Cum ajung toate trupurile la această "altă dimensiune" numită "rai"? Plutesc în sus, în cer și apoi se deplasează prin vidul spațiului?
Chris: Nu, prostuțule! Ele sunt dematerializate și apoi se rematerializează în cer!
Norma: Deci vrei să spui că un sfert de trilion de kilograme de carne umană sunt cumva "dematerializate" din universul nostru, iar apoi "rematerializate" într-o "altă dimensiune" numită "rai?" Iar procesul de "dematerializare" face distincția cumva între carnea umană naturală și lucruri artificiale, cum ar fi îmbrăcămintea și aparatele auditive?
Chris: Da!
Norma: Deci ... dacă persoana are valve cardiace artificiale, vreo două Stenturi și două șolduri de titan? Sunt smulse din corpul său și lăsate în urmă cu bijuteriile?
Chris: Da!
Norma: Și ce se întâmplă cu săracul om, cu inima în colaps și cu picioarele fâlfâind desprinse pe lângă pelvis?
Chris: Cartea nu vorbește despre asta ... îmi imaginez Dumnezeu le-ar rezolva!
Norma: Și cum e cu toți oamenii ale căror corpuri sunt răvășite de cancer și SIDA și emfizem?
Chris: Dumnezeu îi repară și pe ei!
Norma: Și cum e cu toate trupurile ramolite de 80 de ani?
Chris: Dumnezeu le dă corpuri noi, tinere și frumoase!
Norma: Și cum e cu toți oamenii ale căror corpuri au murit și s-au descompus?
Chris: Dumnezeu le dă și lor corpuri noi, tinere și frumoase!
Norma: Atunci de ce să transporte trupurile credincioșilor la cer? De ce nu le dă tuturor un corp nou, tânăr și frumos și să le lase trupurile vechi pe pământ?
Chris: Biblia spune că trupul este transportat la cer! Este chiar acolo, alb pe negru, în cărțile "Rămas în Urmă"! Aceasta este voia lui Dumnezeu!
Norma: OK, deci cerul este plin de oameni ale căror trupuri sau cadavre sau orice altceva au fost "dematerializate" de pe pământ și apoi "rematerializate" în "rai". Și apoi corpurile dematerializate/rematerialized sunt eliminate, iar acestea sunt înlocuite cu corpuri noi, tinere și frumoase?
Chris: Da! Acum ai înțeles puterea Domnului Isus Hristos!
Norma: Ce se întâmplă în continuare?
Chris: Credincioșii trăiesc toți în cer în pace, armonie și bucurie pentru eternitate!
Norma: Cum este raiul?
Chris: Vom avea ocazia să ne reunim cu toți prietenii noștri morți și cu toți membrii familiei! Vom ajunge să ne întâlnim strămoșii pentru prima dată!
Norma: Serios?
Chris: Absolut!
Norma: Și cu oamenii ca George Washington și Benjamin Franklin cum e?
Chris: Toată lumea este acolo! Poți să vorbești cu oricine de pe tot parcursul istoriei! În plus, îi întâlnești pe Dumnezeu și pe Isus. De-abia aștept să-l întâlnesc pe Isus!
Norma: Sună distractiv. Ce altceva?
Chris: Ei bine, străzile sunt pavate cu aur! Așa spune Biblia! Și toată lumea are o casă mare! Și poți mânca tot ce vrei fără să te-ngrași! Și pur și simplu faci tot ceea ce te face fericit! Toată lumea este întotdeauna fericită!

Și așa mai departe.

Dupa ce ascultăm o asemenea poveste, ar trebui să fie evident pentru noi toți că: 
Raiul este imaginar. Este totul complet imaginar.

Vorbiți doar cu creștinii despre rai. Cereți-le să descrie cum este raiul și modul în care vor ajunge acolo. Veți putea simți absurditatea acestei noțiuni în două moduri diferite:

·       Absurditatea directă, ca și în dialogul de mai sus, unde crearea de "dimensiuni" complet noi și complet imaginare și de "procese de materializare" vă vor spune tot ce trebuie să știți despre cât de delirante pot ajunge explicațiile.
·       Absurditatea care provine din comparația oricăror două opinii ale oamenilor despre ce e raiul. Felul cum își imaginează fiecare raiul diferă de la om la om. Pentru unii, are a face cu harpe și nori și aure. După alții, e vorba de virgine care fug de colo-colo, acum seducătoare și alteori temătoare. După alții, corpul este transportat propriu-zis în mod magic la cer, așa cum s-a descris în cărțile "Rămas în Urmă". După alții, "sufletul" tău plutește în afara corpului și-și face drum spre Sf. Petru. Și așa mai departe. Oamenii inventează orice le convine, pentru că raiul este un loc cu totul imaginar.

Raiul este un basm inventat de imaginația umană. Și basm fiecărei persoane este diferit.
Ne imaginăm că avem "suflete", inventăm conceptul de "viață veșnică" și apoi ne imaginăm un loc numit "rai", cu străzi de aur, cu alimente fără calorii, cu fecioare focoase și orice altceva ne vine-n cap. Creștinii și-l imaginează atât de viu și repetă fantezia atât de des, încât cred pe deplin că e real.


Cât de bizare poate deveni fanteziile? Zburați la Cairo și uitați-vă la Marea Piramidă. Veți vedea piramida în sine – care este încă una dintre cele mai mari obiecte făcute de om pe pământ. Apoi mai aveți întregul proces de mumificare, bărcile dezmembrate, opera de arta sacră și așa mai departe. Toate acestea au fost concepute pentru a-i ajuta pe faraoni să ajungă la viața de apoi. 

Ne uităm la ea acum și știm cu toții, cu certitudine absolută, că a fost o pierdere completă și totală de timp. Părerea egiptenilor despre viața de apoi a fost o fantezie.

Tot așa și abordarea creștină a vieții de apoi este o fantezie. Sufletele și prin urmare, Raiul sunt complet imaginare, la fel ca Dumnezeu.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu