luni, 23 ianuarie 2017

Dovada nr. 12: A se vedea "magia"

Uitându-ne la diverse religii, observăm că acestea conțin de obicei "magie". De exemplu:

·      Religia mormonă conține plăcile magice de aur, îngerul magic, pietrele magice ale văzătorului, ascensiunea magică a plăcilor în cer, etc.
·      Credința musulmană conține îngerul magic, calul zburător magic, vocile magice, profetul magic, etc.
·      Credința creștină conține inseminarea magică, steaua magică, visele magice, minunile magice, învierea magică, ascensiunea magică și așa mai departe.



Prezența "magiei" este un semn clar al "imaginarului". De exemplu, de unde știm că Moș Crăciun este imaginar? Deoarece (printre altele), are opt reni zburători magici. Cum știm că Jack și vrejul de fasole este un basm? Deoarece (printre altele) povestea conține semințe magice. În același fel, cum știm că Dumnezeu este o invenție? Pentru că Dumnezeu este înconjurat de magie.


Potrivit credincioșilor, Dumnezeu este o ființă atotputernică care are puterea divină și magică de a face orice. Cum știm că această credință este un basm? O modalitate de a ști este de a încerca să invocăm puterea magică a lui Dumnezeu. De exemplu, așa cum este descris în Dovada # 1, Biblia ne spune în multe locuri că Dumnezeu îndeplinește rugăciuni. Cu toate acestea, ori de câte ori încercăm să ne rugăm, observăm că nu se întâmplă nimic (A se vedea Dovada #1 și Dovada #2). Asta ne spune că Dumnezeu este complet imaginar. Puterile magice atribuite lui sunt un basm.
Un alt mod de a ști este de a citi poveștile despre evenimentele magice din Biblie. Avem potopul magic, deși știm cu certitudine că potopul nu a avut loc. Există minunile magice ale lui Iisus, dar (previzibil) nici una dintre aceste minuni nu a lăsat în urmă vreo dovadă concretă (a se vedea Dovada #14). Avem învierea magică, dar există zero dovezi că a avut loc vreodată și nici un motiv pentru a crede (A se vedea Dovada #15) în ea.

Dumnezeu este identic cu spiridușii, sirenele și Moș Crăciun. Dumnezeu este o ființă magică din basme. Magia din jurul lui Dumnezeu ne spune că Dumnezeu este imaginar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu