sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Dovada nr. 11: Observați că nu există dovezi științifice

Nu există nici o dovadă științifică care indică faptul că Dumnezeu există. Știm cu toții asta. De exemplu:

  • Dumnezeu nu a lăsat nici o dovadă fizică a existenței sale pe pământ.
  • Nici una dintre "minunile" lui Iisus nu a lăsat nici o dovadă fizică. (a se vedea aici)
  • Dumnezeu nu a vorbit omului modern, de exemplu, prin preluarea tuturor posturilor de televiziune și transmiterea unui mesaj rațional pentru toată lumea.
  • Iisus cel înviat nu s-a arătat nimănui. (a se vedea aici)
  • Biblia pe care o avem este probabil greșită și este evident lucrarea oamenilor primitivi, mai degrabă decât a lui Dumnezeu. (a se vedea aici)
  • Atunci când analizăm rugăciunile statistic, nu găsim nici o dovadă că Dumnezeu "îndeplinește rugăciuni". (a se vedea aici)
  • Atrocități imense, uimitoare, precum Holocaustul și SIDA apar fără nici un răspuns de la Dumnezeu. 
  • Și așa mai departe...

Să cădem de acord că nu există nici o dovadă empirică care să arate că Dumnezeu există. Și ar trebui să existe dovezi - de exemplu, această pagină descrie o metodă care ar trebui să producă o dovadă de necontestat a existenței lui Dumnezeu. A se vedea și aici




Multe dintre atributele presupuse ale lui Dumnezeu ar trebui să creeze probe. De exemplu, Biblia spune că Dumnezeu răspunde rugăciunilor. Dar noi știm că credința în rugăciune este o superstiție. Lipsa de dovezi văzută în domeniul rugăciunii acționează ca o dovadă că Dumnezeu este imaginar. Deci, lipsa de probe poate fi o dovadă a absenței, deoarece arată că Dumnezeu nu face lucrurile pe care le-a promis.

Dacă gândești ca o persoană rațională, această lipsă de dovezi este uimitoare. Nu există nici un pic de dovadă empirică care să indice faptul că vreun "Dumnezeu" de astăzi, un alt zeu contemporan sau un zeu din trecut, există. 

În plus, se știe că: 

  • Dacă am avea o dovadă științifică a existenței lui Dumnezeu, am vorbi despre "știința lui Dumnezeu" în loc de "credința în Dumnezeu".
  • Dacă am avea o dovadă științifică a existenței lui Dumnezeu, studiul lui Dumnezeu ar fi un efort științific, mai degrabă decât unul teologic.
  • Dacă am avea o dovadă științifică a existenței lui Dumnezeu, toți oamenii religioși s-ar fi aliniat pe Dumnezeul care a fost dovedit științific că există. În schimb, există mii de zei și religii.
Motivul pentru această lipsă de dovezi este ușor de observat de orice observator imparțial. Motivul pentru care nu există nici o dovadă empirică pentru Dumnezeu este faptul că Dumnezeu este imaginar.

P.S. Pe blogul Cugetările Pietrei găsiți mai multe articole care ne arată că toate argumentele raționale aduse să demonstreze existența divinității au foarte multe slăbiciuni. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu