miercuri, 28 decembrie 2016

Gândiți-vă la căsătorie așa cum este descrisă în Biblie



Cei mai mulți creștini consideră căsătoria ca fiind un act sacru creat de Dumnezeu în Biblie. De exemplu, pe această pagină, îl puteți vedea pe Rick Warren declarând: "Sunt opus redefinii unei definiții a căsătoriei vechi de 5.000 de ani." La multe nunți, veți auzi un pasaj biblic precum Geneza 2:24 folosit pentru a vedea perspectiva lui Dumnezeu asupra căsătoriei: Din acest motiv, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa și se vor face un singur trup.

Există, de asemenea, porunca care interzice adulterul. Dacă sapă mai adânc, un creștin ar putea alege alte versete din locuri precum Efeseni, așa cum este descris în acest articol:

Cu toate acestea, făcând asta, creștinul ignoră varietatea de tipare de căsătorie tolerate de Dumnezeu și de Biblie.

De exemplu, există multe exemple de poligamie în Biblie, toate tolerate de Dumnezeu. Regele Solomon este legendar în această privință. Potrivit 1 Împărați  Capitolul 11, "A avut șapte sute de neveste de sânge regal și trei sute de concubine." Regele David a avut, de asemenea, multe neveste. Șapte dintre soțiile sale sunt enumerate în 1 Cronici 3: 1-5. În Fapte 13:22, Dumnezeu spune: "L-am găsit pe David, fiul lui Isai, un om după inima Mea; el va face tot ceea ce vreau eu." Și multe dintre personajele biblice au avut două sau mai multe soții, inclusiv Iacob.

Cazul lui Iacob (descrisă în Geneza capitolele 28, 29 și 30) este fascinant, pentru că arată mai multe alte atribute ale căsătoriei biblice. De exemplu, Iacob își câștigă soția ca plată pentru muncă efectuată pe parcursul a șapte ani de zile. Acesta este un contract între Iacov și tatăl femeii, ea este o simplă proprietate într-o tranzacție și nu are nimic de spus în această privință.

Cu toate acestea, omul pentru care Iacob lucrează îl păcălește pe aceste dându-i sora greșită și corectează problema, permițându-i lui Iacob să lucreze încă șapte ani pentru a doua fiică. Acum Iacob are două soții.
Dar a doua soră este stearpă. Astfel încât a doua soră i-o dă lui Iacob pe servitoarea ei, ca să se culce cu ea și să facă un copil. Toate acestea au loc ca parte a planului lui Dumnezeu și cu intervenția activă a lui Dumnezeu (de exemplu, Dumnezeu o face pe a doua soră stearpă).
Această idee de a da un sclav pentru a fi un purtător de copil pentru o soție stearpă se mai întâlnește și în Geneza 16.

În mod evident, Dumnezeu este împăcat atât cu ideea de poligamie, precum și cu relații sexuale cu sclavi.

În Deuteronom 21: 11-13, este descrisă altă formă de căsătorie biblică. Prizonieri de război de sex feminin pot fi luați ca soții fără acordul acestora:

dacă observi printre prizonieri o femeie frumoasă și esti atras de ea, o poți lua de nevastă. Adu-o în casa ta și pune-o sî se radă în cap, să-și taie unghiile și să le pună lângă hainele care le purta atunci când a fost capturată. După ce a trăit în casa ta și i-a jelit în doliu pe tată și pe mamă o lună întreagă, atunci vei putea merge la ea și să fii soțul ei și ea va fi soția ta.


Deuteronom 22: 28-29 oferă un alt drum spre căsătorie, chiar mai josnic:

Dacă un om, din intâmplare, întâlnește o fecioară care nu este logodită și o violează și ei sunt descoperiți, el va plăti tatălui fetei cincizeci de sicli de argint. El trebuie să se căsătorească cu ea, pentru că a pângărit-o. El nu poate divorța de ea toată viața lui.


Această lege nu apare o singură dată, ci de două ori în Biblie. Se repetă în Exod 22:16:
Dacă un om seduce o fecioară care nu este logodită și se culcă cu ea, trebuie să plătească prețul mireasei, iar aceasta va fi soția lui.

Rețineți că, în conformitate cu Biblia, singura căsătorie valabilă este cu o femeie care este virgină. Această lege este prevăzută în Deuteronom capitolul 22, de la versetul 13 până la 21. Dacă o femeie nu este o fecioară, ea trebuie să fie condamnată la moarte.

De asemenea, rețineți că dacă un om comite adulter cu o femeie măritată, amândoi trebuie să fie pedepsiți cu moartea, așa cum este descris în Deuteronom 22:22:

Dacă un om este găsit culcându-se cu soția altui bărbat, atât bărbatul care s-a culcat cu ea, cât și femeia trebuie să moară. Trebuie să curăți răul din Israel.

De ce ignoră creștinii toate aceste alte forme de căsătorie, care sunt evident permise în Biblie? De ce nu ucid creștinii oameni care încalcă porunca ce interzice adulterul, așa cum cere Biblia? Pentru că Dumnezeu este imaginar. Dacă Dumnezeu ar fi fost real, creștinii ar face ceea ce Biblia le spune să facă.

Pentru orice persoană rațională aflată în afara creștinismului, poziția Bibliei cu privire la căsătorie dovedește că este Dumnezeu imaginar, deoarece Biblia este atât de evident ridicolă.
_____________________
[Notă - Chiar și în SUA, definiția căsătoriei și drepturile partenerilor de căsătorie s-au schimbat dramatic peste ani. De exemplu, căsătoria interrasială era ilegală în SUA până în anii 1950. A se vedea aici detalii.]



Un comentariu:

  1. De ce nu ati citit sau comentat si noul testament??? Unde vorbeste foarte clar celor ce au urechi de auzit si ochi de vazut: „Înainte de venirea credinţei, noi eram sub paza Legii, închiși pentru credinţa care trebuia să fie descoperită. Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţă. După ce a venit credinţa, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta. Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos Isus. Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu Hristos. Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.”
    ‭‭Galateni‬ ‭3:23-28‬ ‭VDC‬‬
    „Căci știţi bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moștenire în Împărăţia lui Hristos și a lui Dumnezeu. Nimeni să nu vă înșele cu vorbe deșarte, căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători.”
    ‭‭Efeseni‬ ‭5:5-6‬ ‭VDC‬‬
    „Totuși, din pricina curviei, fiecare bărbat să-și aibă nevasta lui și fiecare femeie să-și aibă bărbatul ei. Bărbatul să-și împlinească faţă de nevastă datoria de soţ și tot așa să facă și nevasta faţă de bărbat. Celor neînsuraţi și văduvelor, le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine. Dar, dacă nu se pot înfrâna, să se căsătorească, pentru că este mai bine să se căsătorească decât să ardă.”
    ‭‭1 Corinteni‬ ‭7:2-3, 8-9‬ ‭VDC‬‬
    Dumnezeu exista din vesnicie in vesnicie, El este Inceputul si sfarsitul

    RăspundețiȘtergere