duminică, 25 decembrie 2016

Dovada nr. 3: Uitați-vă la zeii istorici


Știm, de exemplu, că vechii egipteni credeau cu atâta zel în zeii lor, încât au realizat construcții masive precum Marea Piramidă - astăzi una dintre cele mai mari și cele mai durabile construcții umane create vreodată. În ciuda zelului lor, noi, ca societate, am decis astăzi cu certitudine că zeii egipteni au fost imaginari. Astfel, nu mai construim piramide și nu ne mai mumificăm liderii. Respingem toate ritualurile și ceremoniile religiei egiptene, deoarece nu există nici o dovadă a existenței zeilor lor.


Mai recent, știm că zeci de milioane de romani s-au închinat lui Jupiter și prietenilor săi și că le-au construit temple magnifice. Ruinele acestor temple sunt chiar și astăzi cunoscute obiective turistice. Cu toate acestea, societatea a decis cu certitudine deplină că acești zei au fost imaginari. Majoritatea societății nu mai construiește temple pentru acești zei sau nu li se mai închină, deoarece nu există nici o dovadă pentru existența lor.

Mult mai recent, știm că civilizația aztecă a crezut în zeii lor atât de intens încât au construit temple uriașe și piramide. În plus, azteci au fost atât de zeloși încât au sacrificat sute de ființe umane dumnezeilor lor până recent, în secolul al 16-lea. În ciuda intensității, astăzi știm că acești zei au fost imaginari. Aztecii trebuie să fi fost nebuni ca să-și ucidă oamenii pentru zeii lor. Uciderea unei persoane nu are nici un efect asupra precipitațiilor sau orice altceva. Cu toții știm asta. Și nu există nici o dovadă care să demonstreze că există zei Azteci. În cazul în care zeii azteci ar fi fost reali, le-am fi adus în continuare jertfe și aceste sacrificii ar fi avut efect.

Astfel, am ajuns să înțelegem că faptul că milioane de oameni se închină unui zeu este lipsit de sens.

"Dumnezeul" și "Iisusul", la care se închină creștinii de azi sunt de fapt amalgamuri formate din zei păgâni antici. Ideea de "naștere virgină", "îngropare într-un mormânt de piatră", "înviere după 3 zile" sau "mâncat corp și băut sânge" nu a avut nimic de a face cu Iisus. Toate ritualurile din creștinism sunt în totalitate mâna omului. Creștinismul este ca un bulgăre care s-a rostogolit peste zeci de religii păgâne. Pe măsură ce bulgărele a crescut, s-au atașat în mod liber ritualuri păgâne și credințe, ca să fie pe gustul tot mai multor convertiți. Puteți găsi surse ca acestea în literatura populară:




      Vestigiile religiei păgâne în simbolistica creștină sunt de necontestat. Discuri de soare egiptene au devenit aurele sfinților catolici. Icoanele lui Isis care-și alăptează fiul miraculos conceput, Horus, au devenit modele pentru icoanele noastre contemporane ale Fecioarei Maria alăptându-și Pruncul. Și practic, toate elementele ritualului catolic - mitra, altarul, doxologia și comuniunea, taina împărtășirii - au fost luate direct din fostele religii păgâne.


Nimic din creștinism nu este original. Dumnezeul pre-creștin, Mithras - numit Fiul lui Dumnezeu și Lumina lumii - s-a născut pe 25 decembrie, a murit, a fost îngropat într-un mormânt de piatră și apoi a înviat în trei zile. Astfel, 25 decembrie, este deasemeni ziua de naștere sau Osiris, Adonis, și Dionisos. Nou-născutului Krishna i-au adus aur, tămâie și smirnă. Chiar ziua sfântă a săptămânii în creștinism a fost furată de la păgâni. 


Acest articol subliniază faptul că, "S-a observat încă din antichitate și a fost repetat în scrierile știinâifice încă din secolul al 19-lea, că Iisus Hristos are paralele izbitoare cu alte divinități venerate în religia elenistică, în special în cultul lui Dionisos, cu religiile misteriilor grecești și cu Buddha." Articol continuă cu demonstrarea asemănărilor izbitoare între creștinism și religiile care au venit înaintea acestuia.

Este extrem de greu pentru un credincios creștin să accepte aceste date, dar cu toate acestea este adevărat. Toate "ritualurile sacre" ale creștinismului și toate credințele de bază ale creștinismului (concepție imaculată, înviere, etc.) vin direct de la alte religii, care au fost la modă pe vremea lui Iisus. Articole ca acesta și ca acesta vă pot ajuta să aflați mai multe. După ce înțelegeți adevărul fundamental al originilor creștinismului, ridicolul povestii devine evident.

Bineînțeles că credincioșii păgâni, de la care creștinismul și-a preluat miturile, s-au închinat la zei care erau imaginari. Dacă zei precum Horus, Ra, Mithras, etc. Ar fi fost reali, am avea dovezi ale existenței lor și toată lumea i-ar urma. "Dumnezeul" și "Iisusul" zilelor noastre sunt pur și simplu extensii ale acestor predecesori imaginari. Prin urmare, Dumnezeu este imaginar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu