sâmbătă, 24 decembrie 2016

Dovada nr. 1: Încercați să vă rugați


Cum s-ar putea dovedi că Dumnezeu este imaginar? 
O modalitate ar fi să găsim o contradictie între definiția lui Dumnezeu și Dumnezeul cu care trăim în lumea reală.

Ce s-ar întâmpla dacă ne-am pune în genunchi ca să ne rugăm așa la Dumnezeu:

Dumnezeu atotputernic, creator iubitor al universului, ne rugăm să vindeci fiecare caz de cancer de pe această planetă în noaptea asta. Ne rugăm cu credință, știind că ne vei binecuvânta așa cum scrie în Matei 7: 7, Matei 17:20, Matei 21:21, Marcu 11:24, Ioan 14: 12-14, Matei 18:19 și 05:15 Iacov -16. În numele lui Iisus ne rugăm, Amin.

Ne rugăm cu sinceritate, știind că atunci când Dumnezeu răspunde la această rugăciune din inimă, lipsită de egoism și ne-materialistă, acesta îl va glorifica pe Dumnezeu și va ajuta milioane de oameni în moduri remarcabile.

Se va întâmpla ceva? Nu, desigur că nu.


Acest lucru este foarte ciudat. Iisus face promisiuni specifice în Biblie despre cum ar trebui să funcționeze rugăciunile. Iisus spune în multe locuri diferite, că el și Dumnezeu vor răspunde rugăciunilor voastre. Iar creștinii cred că Iisus - în conformitate cu acest articol recent, "54% din adulții americani cred că Biblia este literalmente adevărată." În unele zone ale țării, numărul urcă până la 75%.

În cazul în care Biblia este literalmente adevărată, atunci ceva este foarte în neregulă. Pur și simplu analizați faptele. În Matei 7: 7, Iisus spune:

Cereți și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți și vi se va deschide. Deoarece oricine cere, capătă, cine caută găsește și celui ce bate i se va deschide. Sau care om dintre voi, dacă fiul său îi cere pâine, îi va da o piatră? Sau dacă îi cere un pește, i se dă un șarpe? Deci, dacă voi, cei care sunteți răi, știți să faceți daruri bune copiilor voștri, cu atât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce îi cer!

Dacă "oricine cere, capătă", atunci dacă cerem să fie vindecat un cancer, atunci ar trebui să se vindece. Corect? Dacă "Tatăl nostru care este în ceruri dă lucruri bune celor ce îi cer", apoi, dacă vom cere vindecarea cancerului, ar trebui să-l vindece. Da? Dar iată că nu se întâmplă nimic.

În Matei 17:20, Iisus spune:

Căci adevărat vă spun că, dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: "Mută-te de aici acolo," și se va muta; și nimic nu va fi imposibil pentru voi.

Dacă "nimic nu va fi imposibil pentru tine", apoi, dacă vom cere vindecarea cancerului la noapte, cancerul ar trebui să dispară. Da? Cu toate acestea, nu se întâmplă nimic. Rețineți că, dacă nu luăm Biblia ad  literam aici, atunci afirmația "Nimic nu-ți va fi imposibil " devine "o mulțime de lucruri vor fi imposibile pentru tine" și ar însemna că Iisus minte.

În Matei 21:21:

Vă spun adevărat că dacă aveți credință și nu îndoială, nu numai că puteți face ceea ce a fost făcut smochinului, dar de asemenea veți putea spune acestui munte, "Du-te și aruncă-te în mare" și se va face. Dacă credeți, veți primi tot ce veți cere în rugăciune.

Dacă "veți primi tot ce veți cere în rugăciune", atunci dacă vom cere vindecarea cancerul la noapte, ar trebui să dispara cancerul. Da? Cu toate acestea, nu se întâmplă nimic. Rețineți din nou că nu există un mod non-literal de a interpreta afirmația "veți primi tot ce veți cere în rugăciune", decât dacă înlocuiți "orice", cu "nimic" sau "puțin."

Mesajul este reiterat Marcu 11:24:

    Prin urmare, vă spun că, orice veți cere în rugăciune, credeți că l-ați primit, și va fi al vostru.

Dacă Dumnezeu spune: "să credeți că l-ați primit și va fi al vostru", și dacă credem în Dumnezeu și în puterea Lui, atunci ce ar trebui sa se întâmple dacă ne rugăm pentru vindecarea cancerului peste noapte? Ar fi vindecat. Ori asta, ori Dumnezeu minte.

În Ioan capitolul 14, versetele 12 la 14, Iisus ne spune cât de ușoară poate fi rugăciunea:

Vă spun adevărat că oricine crede în Mine, va face ceea ce am făcut și eu. Va face lucruri și mai mari decât acestea, pentru că mă duc la Tatăl meu. Și voi face tot ce veți cere în numele meu, pentru ca Fiul să poată aduce glorie Tatălui. Puteți cere orice în Numele Meu și o voi face. 

Iată ce directă este această declarație: "Puteți să-mi cereți orice în Numele Meu și o voi face." Aceasta este "Fiul lui Dumnezeu" vorbind. L-am luat "prea literalmente?" Nu. Aceasta este o afirmație simplă și lipsită de ambiguități. Am luat declarația sa "scoasă din context?" Nu - Iisus folosește cuvântul oricine. Cu toate acestea, declarația lui Iisus este în mod evident falsă. Pentru că atunci când îi cerem lui Dumnezeu să vindece cancerul la noapte, nu se întâmplă nimic.

Vedem același lucru din nou și din nou ...

În Matei 18:19, Iisus spune:

Vă spun din nou că, dacă doi dintre voi pe pământ sunt de acord cu orice li se cere, acel lucru se va face pentru ei de către Tatăl Meu din ceruri. Pentru că acolo unde doi sau trei sunt adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor.

În Ioan 5: 15-16, Biblia spune:

Și rugăciunea făcută cu credință va face bolnavul bine; Domnul îl va ridica. Dacă a păcătuit, va fi iertat. Prin urmare, mărturisiți-vă păcatele unul altuia și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Rugăciunea unui om neprihănit este puternică și eficientă.

În Marcu 9:23:
     Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede.


În Luca 01:37:
     Cu Dumnezeu, nimic nu va fi imposibil.

Nimic nu ar putea fi mai simplu sau mai clar decât promisiunile lui Iisus despre rugăciune în Biblie. Cu toate acestea, atunci când ne rugăm pentru a elimina cancerul, nu se întâmplă nimic.

Și tineți minte că Iisus vorbește aici. Acestea nu sunt cuvintele unor ființe umane. Acestea nu sunt cuvintele unor ființe umane "inspirate". Acestea sunt presupusele cuvinte ale lui Dumnezeu însuși, întrupat într-un corp uman. Iisus ar trebui să fie o ființă fără păcat, perfectă. Cu toate acestea, este evident că Iisus minte. Ce spune Iisus este în mod clar greșit.

Iisus s-ar presupune că e Dumnezeu. Dumnezeu ar trebui să fie perfect.
Când Iisus vorbește, ar trebui să spună adevărul.
Cu toate acestea, atunci când ne uităm la ceea ce spune Iisus despre rugăciune, e evident că minte.

Dacă doriți dovezi suplimentare, adunați un milion de credincioși împreună într-un cerc de rugăciune uriaș. Puneți-i pe toți să se roage împreună în numele lui Iisus ca Dumnezeu să tămăduiască toate cazurile de cancer de pe planetă mâine. Rugați-vă cu sinceritate, știind că atunci când Dumnezeu răspunde la această rugăciune non-materialistă, lipsită de egoism și din inimă, acest lucru îl va glorifica pe Dumnezeu și va ajuta milioane de oameni în moduri remarcabile. Avem, desigur, două sau mai multe persoane care s-au adunat împreună, și care au cerut în numele lui Iisus și avem nu unul, ci un milion de credincioși care, prin definiție, au credință. Am îndeplinit fiecare dintre cerințele lui Iisus.

Va răspunde Iisus la rugăciune acum? Desigur că nu. Rugăciunea dumneavoastră nu va primi răspuns, in ciuda promisiunilor directe făcute de Iisus în Biblie. De fapt, dacă vă rugați pentru ceva care este imposibil, rugăciunea nu va aveaniciodată răspuns.

Dacă sunteți un om rațional și inteligent, toate exemplele de mai sus vă arată că Dumnezeul Bibliei este imaginar. Biblia promite clar că Dumnezeu răspunde rugăciunilor. Cu toate acestea, atunci când ne rugăm, nu se întâmplă nimic (pentru o discuție completă care să demonstreze că nu se întâmplă nimic, vă rugăm să consultați această pagină). Ce spune Iisus în Biblie despre rugăciune în mod clar nu este adevărat. Prin urmare, are loc unul din două lucruri:

  • Dumnezeu este imaginar.
  • Dumnezeu există, dar nu răspunde niciodată  rugăciunilor. Din păcate, Dumnezeu este definit de Biblie ca o ființă ce răspunde rugăciunilor. Contradicția dintre realitatea lui Dumnezeu și definiția lui Dumnezeu dovedește că Dumnezeu este imaginar.


De fapt, avem dovezi științifice ample pentru a demonstra că credința în rugăciune nu este altceva decât o superstiție pură, așa cum se arată în următoarea... dovadă.

3 comentarii:

  1. Uite-asa, pas cu pas se poate explica si arata celor care inca mai au dubii, agnosticilor, ca totul este o inventie , o retorica demagogica. Problema este ca, aici din pacate nu vin religiosii sa citeasca, va asigur, ci tot noi, cei curiosi si carora le place ideea de argumentatie pe teme logice si palpabile. Buna interpretare si explicatie, ce ati facut. Cei indoctrinati, religiosii, vor continua sa fie asa, cu toate dovezile aduse, caci indoctrinarea, insasi, inseamna a crede ad-literam tot ce ti se spune in legatura cu un subiect, si sa refuzi cu incrancenare contra argumentele aduse, oricat de reale sunt ele. Pacat, dar gandeste-te ca nu ai cum sa distrugi o dogma, de 2000 de ani , bine si sistematic inoculate in mintea ''slabilor'', caci in lumea asta sistemele religioase, au o mare majoritate de astfel de adepti cu care sa le mearga schema. Din fericire, maii exista o minoritate ce nu crede in tot ce zboara se mananca.

    RăspundețiȘtergere
  2. ermmm....ok...dar in karma credeti? sau: daca va doriti enorm ceva, acel ceva se va materializa sau implini intr-un anumit timp? :D just asking. Imi place articolul si va urmaresc peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super argumentele .Felicitări și succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere