marți, 27 februarie 2018

Dovada nr. 37: Gândiți-vă la ADN




Multi credincioși folosesc existența ADN-ului ca dovadă pentru existența lui Dumnezeu. Logica e cam așa:
ADN-ul este informație. Cantitatea de informație încapsulată într-o bucată de ADN uman ar umple 400 de volume de dimensiunea unei enciclopedii britanice, iar informația aceasta conține schema exactă pentru a creea o ființă umană. Informația asta nu s-a scris singură. Creația acestei informații necesită inteligență. Crearea unei enciclopedii necesită un autor - un creator. Dumnezeu este creatorul informației în ADN.
Cum am văzut in Dovada#25, nu există nici un creator pentru ADN. Creatorul este evoluția. Nu este nevoie de nici o inteligență pentru a codifica ADN-ul. În schimb, informația din ADN este rezultatul selecției naturale care acționează asupra mutatiilor aleatorii, mai derabă decât acțiunile unei ființe ca Dumnezeu.



Sunt milioane de cercetători care au adunat librării intregi de informație care dovedesc că evoluția este de unde vin toate speciile de pe Pământ. Mii de membrii ai Bisericii au semnat o scrisoare în care afirmau încrederea lor în aceste dovezi.
Arată asta că Dumnezeu este imaginar? Ca în Dovada #8 (pe subiectul experiențelor la limita morții), răspunsul este nu. Totuși, mulți creindicioși folosesc existența ADNului ca dovadă indisputabilă că Dumnezeu trebuie să existe. Putem arăta științific și irefutabil că natura, nu un zeu, a creat toată informația codificată în ADN.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu