vineri, 16 februarie 2018

Dovada Nr. 35 – Observați Miopia lui Iisus


Dacă te gândești la Iisus,  îți vei dai seama că cea mai gravă problemă a sa este un caz incredibil de miopie.  Putem observa miopia clar când ne uităm la timpul lui Iisus pe Pământ. Întrebarea evidentă pe care orice persoană inteligentă este forțată să și-o pună este:
Dacă Iisus este Dumnezeu, atunci de ce nu și-a folosit Iisus omnisciența și omnipotența ca să facă ceva într-adevăr magnific și frumos pe Pământ, decât să-și risipească puterea așa cum o face în Biblie?
Gândiți-vă la toate problemele pe care Iisus le-ar fi putut rezolva. Cel puțin, ar fi putut trece în Biblie pasaje ce ar fi sfârșit sexismul, sclavia și rasismul pentru totdeauna.
Ca cel mai simplu exemplu, gândiți-vă la toată suferința pe care a cauzat-o sclavia. Milioane și milioane de oameni au suferit prin robia și brutalitatea remarcabilă a sclaviei pentru că Iisus și Biblia lui au fost total de acord cu ea. Dacă Iisus ar fi zis clar -- "Sclavia este interzisă, eliberați toți sclavii" --ar fi putut preveni toată această suferință. Totuși, Iisus nu a făcut nimic de acest gen. În schimb, Iisus a promovat sclavia.


Tot așa, Iisus ar fi putut alege 6 femei să fie apostolii lui și să fii ținut discursuri despre egalitatea femeii cu bărbatul. Făcând asta, ar fi boțit bine de tot sexismul. Dar pentru că nu a făcut asta, putem încă vedea efectele sexismului său în societatea noastră de azi.

Mai mult, dacă Iisus ar fi fost Dumnezeu, ar fi putut face atâtea miracole reale. De exemplu, ar fi putut elimina variola și multe alte boli cu care știința este ocupată azi. Iisus le-ar fi putut oferi oamenilor din Israel cunoașterea de care ar fi avut nevoie ca să înceapă o societate tehnologică ca aceștia să evolueze de la condițiile primitive de zi cu zi. Iisus i-ar fi putut învăța pe israelieni despre metalurgie, chimie, biologie, fizică, manufactură, matematică, medicină, inginerie, etc. Ar fi putut de asemenea să-i învețe cum să folosească aceste tehnologii responsabil pentru a rezolva problema poluării și a distrugerii habitatului ce însoțește adesea aceste tehnologii în ziua de azi.
Iisus ar fi putut face afirmații clare pentru a opri proliferarea nucleară.



S-ar putea spune că Iisus a încercat să rezolve sărăcia când a spus că ar trebui să vinzi tot ce ai și să le dai săracilor. Totuși, când a spus asta, Iisus a arătat că nu a înțeles deloc natura umană. Cunoști pe cineva care și-a vândut toate bunurile și a dat banii săracilor? Ca rezultat, jumătate din oamenii de pe planetă în ziua de azi trăiesc în sărăcie lucie, cu mai  puțin de $3 pe zi. Iisus ar fi putut învăța omenirea cum să împartă efectiv averea pentru ca această problemă a sărăciei globale pe care o vedem azi să fii dispărut demult. Iisus ar fi putut deasemeni să lase un model pentru guvernământ care ar fi eliminat monarhiile, dictaturile și comandanții militari pentru totdeauna.

Cel mai important, Iisus ar fi putut face mesajul său atât de clar și dovada zeității sale atât de evidente, încât 6 miliarde de oameni s-ar fi aliniat cu el, în loc să se fragmenteze în zeci de religii bizare. Făcând asta, Iisus ar fi prevenit complet cruciadele și atentatele de la 11 Septembrie și multe altele.
Iisus, dacă ar fi fost într-adevăr Dumnezeu, ar fi putut face atât de mult. Ar fi putut preveni suferința masivă a oamenilor prin cuvintele și faptele sale. În schimb, nu a făcut nimic. Pentru orice persoană rațională, aceste probleme evvidențiază faptul că Iisus era o ființă umană normală. Faptul că Iisus era o ființă umană normală face ca tot Noul Testament al Bibliei să fie fără sens și ne arată prin asta că zeul Bibliei este total imaginar.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu