joi, 24 mai 2018

Cum poate un om inteligent să ignore nebunia din Biblie?


 
Dacă ești un creștin, permite-mi să te întreb ceva: Ai citit vreodată Biblia și ai observat cât de multă nebunie conține?
Iată un exemplu foarte simplu în Exodul 31:
14 "Cinstește Sabatul, pentru că este sfânt pentru tine. Oricine care profanează această sărbătoare să fie pedepsit cu moartea"
Chiar omorau oamenii cu pietre pentru ceva atât de prostesc cum ar fi lucrul în ziua de Sabat? Potrivit Numerelor 15, da:
32 În timp ce israeliții erau în sălbăticie, un om a fost găsit adunând lemne în ziua Sabatului. 33 Cei care l-au găsit, l-au adus în fața lui Moise, Aaron și a întregii adunări, 34 și l-au ținut în custodie, deoarece nu era clar ce ar trebui făcut cu el. 35 Atunci Domnul i-a zis lui Moise: "Omul trebuie să moară. Toată adunarea trebuie să arunce cu pietre în el în afara taberei. "36 Deci, adunarea l-a dus afară din tabără și l-a ucis cu pietre, cum poruncise lui Moise Domnul.
Ce fel de "zeu" s-ar comporta în acest fel, cerând moartea pentru ceva atât de banal? Răspunsul este simplu: un zeu imaginar inventat de persoane deranjate într-o societate primitivă, pre-științifică.
Este nebun cuvântul potrivit? Dicționarul definește nebunia astfel:
nebunie sau absurditate extremă; ceva cu totul prostesc sau nerezonabil
Este cu totul prostesc și nerezonabil să omori pe cineva pentru simplul fapt că culege lemn în ziua greșită a săptămânii? Desigur.
Te-aș ruga să iei în considerare acest nou mod de gândire: sa înțelegi și să accepți faptul că un număr mare de idei, reguli, decrete, etc. găsite în Biblie pot fi cel mai bine descrise ca fiind o nebunie. Devino o persoană rațională, obiectivă și acceptă această concluzie evidentă, în loc să o eviți sau să încerci să cauți scuze acestei nebunii.
Sunt atât de multe alte locuri unde putem găsi nebunie ca aceasta. În Deuteronom 22 găsim:
20 În cazul în care, cu toate acestea, acuzația este adevărată și nici o dovadă nu este gasită pentru virginitatea tinerei, 21 ea va fi adusă la ușa casei tatălui ei și acolo oamenii din oraș să o ucidă cu pietre.
Dacă nu există nici o dovadă că o tânără este o fecioară, ea este ucisă cu pietre în fața casei ei. Putem să cădem de acord că acest lucru este o nebunie?
Apoi, este și asta:
22 Dacă un om este prins culcându-se cu soția altui bărbat, atât omul care s-a culcat cu ea cât și femeia trebuie să moară.
Pedeapsa cu moartea pentru adulter? Asta este o nebunie.
Și aceasta :
23 Dacă un om se întâmplă să se întâlnească într-un oraș-o fecioară logodită și doarme cu ea, 24 să îi duci pe amândoi la poarta cetătii și să-i omori cu pietre - tânăra femeie pentru că era într-un oraș și nu a țipat după ajutor și omul, pentru că a pângărit soția altui bărbat. Trebuie să curăți răul din mijlocul vostru.



De asemenea, o altă nebunie. Precum:
28 Dacă un om întâlnește o fecioară care nu este logodită și o violează și ei sunt descoperiți, 29 el va plăti tatălui ei cincizeci de sicli de argint. El trebuie să se căsătorească cu ea, pentru că a pângărit-o. El nu poate divorța de ea atâta timp cât mai trăiește.
Aceasta este "legea lui Dumnezeu". Nu există nici o îndoială că o astfel de lege este repugnantă, pentru că tratează femeile ca pe proprietate și le obligă pe femei să se căsătorească cu violatorii lor.
Dacă ești creștin, ani de formare și de îndoctrinare pot face extrem de dificil să recunoști chiar și cele mai evidente probleme cu religia ta. Dar te rog să încerci să acceptati acest fapt simplu: versete ca acestea reprezintă nebunie. Apoi să înțelegi că motivul pentru o astfel de nebunie este faptul că "Dumnezeu" din Biblie este imaginar.
Ai posibilitatea să utilizezi aceste versete nebune din Biblie pentru a obține o perspectivă mai largă. Citindu-le, știi că ceva este greșit aici. Utilizează aceste cunoștințe ca o fundație, apropie-te de religia ta în mod obiectiv de la acea fundație și vei găsi sute de alte fapte care spun că Dumnezeu este imaginar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu