duminică, 13 mai 2018

Dovada nr. 44: Gândiți-vă la gospodina noastră creștină


Gândește-te o clipă la o creștină tipică și la "rugăciunile ei îndeplinite". De exemplu, avem o femeie casnică creștină, gospodină model din Baia Mare care crede că Dumnezeu i-a răspuns rugăciunii de a șterge pata de pe bluza ei favorită  în dimineața asta. S-a rugat la Dumnezeu și după ce a spălat-o, a disparut. Slăvit fie Iisus!

Sunt zeci de milioane de credincioși adevărați care știu că Dumnezeu îi ajută zilnic cu rugăciuni triviale. Ei cred că au fiecare o relație personală cu Dumnezeu, că Dumnezeu le aude rugăciunile în fiecare zi și că acesta are timp sa se-ntindă la noi și să șteargă moleculele de muștar, una câte una. O cred din toată inima.

Te face să te-ntrebi: Dacă Dumnezeu are timp și voință să răspundă acestor rugăciuni triviale, manipulând moleculele de muștar ca răspuns la rugăciunea unei femei casnice, atunci de ce ignoră Dumnezeu rugăciunile mari, importante? De exemplu, de ce nu răspunde rugăciunilor miliardelor de oameni de pe planetă care trăiesc în  sărăcie desăvârșită și abjectă? Când te gândești la această simplă întrebare îți dai seama cât de imaginar este Dumnezeu, cât delirează și cât de egocentriști pot fi creștinii.

O altă întrebare evidentă ar fi: Dacă Dumnezeu are timp să răspundă rugăciunii gospodinei din Baia Mare, atunci de ce mai are nevoie să spele bluza? De ce nu agață bluza murdară în dulap și se roagă la Dumnezeu să o curețe acolo? Un Dumnezeu atotputernic ar putea elimina acea pată cu ușurință tot așa cum ar putea și în mașina de spălat.

Atunci a doua întrebare: Dacă Dumnezeu șterge pata, de ce nu se roagă soția noastră și pentru dispariția sărăciei? De ce nu observă mâine cum lumea se transformă într-o utopie fără noțiunea sărăciei,  în același fel în care bluza ei a devenit curată? Răspuns: Pentru că Dumnezeu este imaginar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu