sâmbătă, 8 iulie 2017

Dovada nr. 26: Observaţi că autorul Bibliei nu este ‘atotştiutor’

De ce, atunci când citeşti Biblia, nu eşti cuprins de venerație? Parcurgeți, spre exemplu, această scurtă colecție de verset biblice:


Aceste versete par a fi un nonsens complet, nu-i așa? Putem găsi mii de versete ca acestea în Biblie.

Așadar, trebuie să punem o întrebare: De ce nu te cuprinde o carte scrisă de Dumnezeu de venerație și de admirație? Dacă citești o carte scrisă de creatorul universului, o ființă atotputernică, atotștiutoare, atotiubitoare, nu te-ai aștepta să fii uimit de înțelepciunea, claritatea și geniul autorului? Nu te-ai aștepta ca fiecare pagină să te intoxice cu proza ei extraordinară și cu perspectivele ei spectaculoase?

În schimb, atunci când deschizi Biblia te frapează inevitabil o senzație de nedumerire. Ai observat vreodată? În locul genialului, apare foarte mult nonsens. În multe subiecte ale dovezilor anterioare, de exemplu acolo unde am discutat despre aprobarea sclaviei de catre Biblie, sunt exemple excelente. Dar acestea sunt doar vârful aisbergului. Poți deschide Biblia la aproape orice pagină și găsi nonsens în loc de înțelepciune.

De ce, cu alte cuvinte, este Biblia atât de nefolositoare? De ce autorul Bibliei, care se presupune a fi Dumnezeu, care se presupune că e atotștiutor,  știe atât de puțin? De ce cunoștințele autorului sunt limitate la cunoștințele omului primitiv care a scris cartea? Dacă te gândești la ce citești în Biblie în contextul unui Dumnezeu atotștiutor care se presupune că a scris-o, nimic nu are sens. Dar dacă te-ai gândi la Biblie ca la o carte scrisă de oameni primitivi ca cei pe care i-ai putea găsi în regiuni retrase ale Afghanistanului de azi, ar avea totul sens.


Motivul este faptul că Dumnezeu este imaginar. Dumnezeu’ nu are nimic a face cu biblia. Biblia a fost scrisă de oameni primitivi, din care mulți erau în mod evident nebuni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu