sâmbătă, 24 iunie 2017

Dovada nr. 25: Să ințelegem evoluția si abiogeneza



A avut loc recent o schimbare remarcabilă in comunitatea creștină: mulți membri ai religiei creștine acceptă ideea evoluției. De exemplu, există acest articol:

La Churches Nationwide, Cuvinte pozitive despre Evoluție: "La a 197-a aniversare a zilei de naștere a lui Charles Darwin, preoții a câtorva sute de biserici din toată țara au ținut o predică ieri împotriva eforturilor recente de a submina teoria evoluției, afirmând că opoziția despre care mulți creștini spun c-ar exista intre știință si credință este falsă. La biserica episcopală Sf. Dunstan, o mică clădire contemporană între casele scumpe ale Atlantei de nord, reverendul Patricia Templeton a spus celor 85 de credincioși adunați ieri: ''O credință care necesită ca tu să iți închizi mintea (gândirea) pentru a crede nu e o credință deloc''. La Biserica Evanston Mennonite, Susan Fisher Miller, 48, o editoare și profesoară de engleză, a spus 'Accept întru totul aspectul lui Dumnezeu ca creator, dar acomodez si evoluția în acest concept.''

Iar această scrisoare, semnată de peste 10.000 de membrii ai Bisericii:

O Scrisoare Deschisă despre Religie și Știință: "Subsemnații, preoțimea creștină din diverse tradiții, credem că eternele adevăruri ale Bibliei și descoperirile științei moderne pot co-exista fără nici o problemă. Noi credem că teoria evoluției este un adevăr științific fundamental, unul care a trecut prin controale riguroase și pe care se bazează o mare parte din cunoașterea omului și realizările acestuia. A respinge acest adevăr sau a-l trata ca doar ''o altă teorie între multe altele'' este echivalent cu acțiunea de a imbrățișa ignoranța din punct de vedere științific și de a transmite această ignoranță către copiii noștri."

Ce trebuie ințeles este că atunci când accepți evoluția, respingi în mod automat conceptul de suflet. Iată de ce: În momentul în care accepți faptul că evoluția este adevarată, accepți deasemeni ideea că povestea creației din Biblie este falsă. Este pură mitologie. Conceptul de "suflet", care vine din aceeași carte, este exact același tip de mitologie.

Analizați logica acestui concept. Ce spune teoria evoluției este că fiecare vietate de pe această planetă a evoluat printr-un proces complet natural. Fiecare specie pe care o vedem azi a evoluat din simple organisme unicelulare de-a lungul sutelor de milioane de ani. Cu alte cuvinte, nu există vreun un proces supranatural de creație a oamenilor, cum spune Geneza în Biblie.

Gândindu-vă la asta, veți realiza că ființele evoluate nu au suflete. Oamenii nu sunt cu nimic diferiți de animale, de exemplu insectele, sau față de plante sau bacterii în ceea ce privește modul în care au evoluat. Așa cum fiecare altă ființă vie de pe planeta noastră este fără vsuflet, la fel sunt și oamenii. Întreaga noțiune de suflet nu este nimic mai mult decât o născocire a imaginației umane.

Asta e logic. Biochimia vieții stă la baza evoluției. Biochimia este uimitoare și complexă, dar nu este nimic mai mult decât un set de reacții chimice fără suflet. Când reacțiile chimice se opresc, mori. Nu este nici un "suflet" amestecat cu chimicalele.

De unde a venit prima celulă? Mulți credincioși vor argumenta că Dumnezeu a creat în mod magic prima celulă vie. Asta, desigur, este ridicol. Principiul științific ce descrie originea vieții se numește abiogeneza. Așa cum nu este nici o ființă supranaturală care joacă vreun rol în evoluție, tot așa nu este nici o ființă supranaturală implicată în abiogeneză. Atât creația vieții cât și evoluția speciilor sunt procese complet naturale.

Nu există nici o "ființă supremă" în rai care și-a îndreptat atenția spre Pământ ca să creeze oameni. Așa cum nici nu răspunde la rugăciuni acea "ființă". Nu există suflet. Nu există viață eternă. Știința ne spune toate lucrurile acestea cu exactitate. Dumnezeu este imaginar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu