luni, 5 iunie 2017

Dovada nr. 23: Citește cu atenție doxologia

"Doxologia" este un cântec cântat în milioane de biserici creștine din întreaga lume, în fiecare duminică. Aceasta se deschide cu fraza: Slavă lui Dumnezeu de la care curg toate binecuvântările. Cu această primă propoziție putem dovedi că Dumnezeu este imaginar, la fel ca și Moș Crăciun.

Putem dovedi că Moș Crăciun este imaginar într-o varietate de moduri, însă uite aici o cale: observăm că el aduce munți de jucării pentru copii bogați în timp ce alți copii sunt lăsați să moară de foame. În același mod, putem dovedi că Dumnezeu este imaginar observând dezechilibrul din binecuvântările sale. Dacă Dumnezeu a existat și a înmânat binecuvântări, așa cum este descris în Doxologie, atunci binecuvântările ar trebui să fie distribuite în mod egal în rândul credincioșilor. Și cei care nu sunt credincioși nu vor primi nimic. Ca rezultat, mâna lui Dumnezeu, prin binecuvântările sale, ar fi categoric vizibilă pentru toți să vadă prin analiza statistică.




Să presupunem că Dumnezeu este real și că toate binecuvântările curg de la el. În acest caz, incorectitudinea totală cu care dispersează binecuvântările sale este dovada că Dumnezeu este ridicol. În cazul în care curg toate binecuvântările de la Dumnezeu, atunci faptul că Bill Gates deține o valoare de 70 de miliarde $ in timp ce 10 de milioane de copii vor muri de foame în acest an este specific vina lui Dumnezeu. Asta e ridicol. Aici este o biserică normală din Raleigh, NC:


Site-ul web al bisericii a avut de spus următoarele: "In luna mai a anului 1993 oamenii care vin la biserică au votat în unanimitate, să se mute campusul bisericii noastre. Ca rezultat al planului divin al lui Dumnezeu, site-ul nostru Tryon a devenit insuficient pentru a facilita numărul tot mai mare de vizitatori. Astfel, corpul bisericii a demonstrat încă o dată spiritul ei de pionierat, credință și viziune - viziunea să fie o biserică, nu numai binecuvantată cu un trecut minunat, ci și cu credință și încredere în Dumnezeu pentru un viitor durabil, eficient. Din 21 mai, 1996, am devenit proprietarii a 33 de acri pe care să construim noile noastre facilități. Lăudați-L pe Dumnezeu de la care curg toate binecuvântările!" Această biserică are terenuri de fotbal, terenuri de baschet de interior, zeci de săli de întâlnire și săli de clasă, mai multe autobuze, o bibliotecă, un sanctuar imens și parcare gratuită mare.

O întrebare evidentă dupa citirea afirmațiilor bisericii este aceasta: dacă curg toate binecuvântările de la Dumnezeu, atunci de ce sunt binecuvântările lui atât de uimitor de dezechilibrate? De ce sunt zeci de mii de copii care mor de foame în fiecare zi, pe această planetă, în timp ce Colonial Baptist Church este binecuvântată cu asemenea bogăție? De ce nu ar răspândi Dumnezeu binecuvântările Lui în mod egal între toți copiii lui? Răspuns: 

Pentru că Dumnezeu este imaginar.



2 comentarii:

  1. Explicatia e simpla !! ,,caile domnului sunt incurcate...!!"....chiar daca sunt idioate !!
    Repet - orice imbecilitate....aberatie....non-sens....POATE fi explicat/a prin aceea ca ,,nu intelegem caile...incurcate ale domnului" !! Nu intelegem ,,lucrarea lui dzeu" !!

    RăspundețiȘtergere
  2. MDA....era nevoie de o supunere la vot...daca tot era un ,,plan divin" ? :)))

    RăspundețiȘtergere