marți, 1 august 2017

Dovada Nr. 29: Gândiți-vă la Împărtășania/Euharistie



Deoarece creștinii au participat la acest rit al împărtășirii de mulți ani, ei tind să uite cât de bizar e ritualul. Ideea de a "mânca corpul lui Iisus" și de "a bea sângele lui" este extrem de grotescă.

Te-ai întrebat vreodată de unde vine acest ritual, sau de ce miliarde de oameni ar participa la un ritual atât de ciudat? Mai întâi, să ne uităm la secțiunea din Biblie care descrie ritualul. O găsim în Marcu, Capitolul 14:

Și cum mâncau ei, el a luat paine, a binecuvântat-o, a rupt-o și le-a dat-o lor și a spus, "Luați; acesta este trupul meu". Și a luat un pahar și după ce a rostit mulțumiri le-a dat-o lor și toți au băut din ea. Și le-a spus lor, "Acesta este sângele meu de legământ, care este vărsat pentru mulți.

Sunt câteva rânduri în Luca, Capitolul 22, care sunt aproape identice.

Iisus devine, însă, mult mai direct în Ioan, Capitolul 6:53-55:

Iisus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că, dacă nu mâncaţi trupul Fiului omului şi dacă nu beţi sângele Lui, n-aveţi viaţă în voi înşivă; cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, iar Eu îl voi învia în ziua de apoi. Căci trupul Meu este cu adevărat o hrană şi sângele Meu este cu adevărat o băutură.

Pentru orice persoană normală, acest ritual sună ca scenariul unui film de groază. Sună ca un fel de ritual satanist revoltător. Cu siguranță nu sună a cuvintele unui creator al universului atot-iubitor.


Imaginează-ți că ești o persoană normală și că nu ai mai fost niciodată expusă creștinismului înainte. Acum imaginează-ți că un creștin vine la tine și citează din Ioan 6:53. Orice adult normal ar presupune că creștinul este un nebun. Așadar, nu vezi niciodată un autocolant pe-o bară de protecție la mașină care să spună "Ioan 6:53".

Cu toate acestea, prezumția este corectă. Dicționarul descrie canibalismul astfel:

Obiceiul adesea ritualistic de consumare a cărnii umane de o ființă umană.

Ce îți cere Iisus este canibalism.

Ce îți spune simțul realității despre toate acestea? Vorbim aici despre canibalism, iar ce fac creștinii arată exact ca un ritual păgân/satanist. Dacă ești creștin, cele două întrebări pe care probabil ți le pui acum sunt:

1.     De ce oare particip eu, om întreg la minte, la canibalism? Cum oare m-am coborât la acest nivel?

2.     De ce un zeu atotputernic și atot-iubitor mi-ar cere să fac asta? Ce fel de zeu venerez eu?

Sursa ritualului

Daca ești curios, iată de ce creștinismul prevede acest ritual bizar. Nu cere vreun zeu atot-puternic din rai acest comportament. Toate ritualurile creștinătății sunt făcute de om. Creștinismul este un bulgăre de zăpadă care s-a rostogolit peste o duzină de religii păgâne. Pe măsură ce bulgărele a crescut, și-a atașat cu ușurință ritualuri păgâne pentru a fi mai pe placul adepților. Procesul este descris succint și clar în cartea "Codul lui Da Vinci" de Dan Brown. Cartea oferă aceste două perspective asupra procesului de coagulare:

·      Vestigiile religiei păgâne în simbolistica creștină sunt de netăgăduit. Discurile soarelui egiptean au devenit aurele sfinților catolici. Icoane ale lui Isis alăptându-și fiul conceput miraculos, Horus, au devenit tipar pentru imaginile moderne ale fecioarei Maria alăptându-l pe Iisus. Mai toate elementele ritualului catolic - mitrea, altarul, doxologia, împărtășirea, actul "Mâncării zeului" - au fost luate direct din misterioase religii păgâne anterioare.

·      Nimic in creștinism nu este original. Zeul pre-creștin Mithras - numit Fiul lui Dumnezeu și Lumina Lumii - a fost născut pe 25 decembrie, înmormântat într-un mormânt de piatră și înviat după 3 zile. Apropo, 25 decembrie este deasemeni ziua de naștere a lui Osiris, Adonis și Dionisos. Noul-născut Krishna a fost prezentat cu aur, tămâie și smirnă. Chiar și ziua sfântă a creștinității este furată de la păgâni.




Pentru orice persoană normală, practica împărtășirii este unul din cele mai ciudate lucruri pe care le fac creștinii. Tendințele canibalistice ale lui Iisus explicitează faptul că acesta nu este Dumnezeu.

Când faci cercetări istorice, realizezi că Iisus a fost o ființă umană ca oricare alta. Mitologia nașterii, vieții și morții sale sunt povești păgâne care sunt făcute de mâna omului deoarece Dumnezeu este imaginar.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu