vineri, 3 martie 2017

Dovada nr. 16: Contemplează contradicțiile

Un om înțelegător care se gândește la Dumnezeu nu poate decât să observe niște contradicții uimitoare. Sunt peste tot.

Iată un exemplu foarte simplu. În ziua Moise când coboară de pe Muntele Sinai cu tablele de piatră conținând cele zece porunci, descoperă că israelienii au creat un vițel de aur. Pentru a-i pedepsi, Moise adună un grup de oameni și ia următoarele măsuri menționate în cartea Exodului, capitolul 32:

Apoi, el [Moise] le-a zis: "Iată ce zice Domnul, Dumnezeul Israelului:" Fiecare om să-și lege o sabie la brâu. Duceți-vă înainte și înapoi prin tabără, de la un capăt la altul și să vă omorâți fiecare fratele, prietenul și vecinul". Leviții au făcut cum poruncise Moise și în acea zi au murit aproximativ trei mii de oameni.

Deci ... acum sculptează Dumnezeu în piatră, "Să nu ucizi." Iar în clipa următoare îl avem pe Dumnezeu, care spune fiecărui om să-și prindă sabia la brâu și să măcelărească mii de oameni. Nu te-ai aștepta ca atotputernicul conducător al universului să fie puțin mai consecvent de-atât? E ditamai încălcarea de porunci să omori 3.000 de oameni. Evident, este o contradicție totală. Motivul pentru care se găsesc contradicții de acest tip în Biblie este acela că Dumnezeu este imaginar.

Când te uiți la sclavie, obți același sentiment de contradicție totală. Este evident pentru ființele umane moderne că sclavia este o atrocitate. Faptul că Dumnezeu este un susținător de proporții al sclaviei în Biblie ne arată că Dumnezeu este imaginar.



O ediție recentă a Creștinismului de Astăzi a avut acestă copertă:


Subiectul articolului de fond este: 5 Motive pentru care Tortura este Întotdeauna ceva Greșit.

Dacă te gândești la asta, poți vedea o contradicție. Ce intenționează Dumnezeu să le facă oamenilor care nu-l acceptă pe Isus Hristos ca Mântuitor? Conform credinței creștine, el intenționează să-i tortureze pentru eternitate în focul iadului. Din moment ce știm cu toții că tortura este întotdeauna greșită, avem o contradicție.

Potrivit Genezei, Dumnezeu le mai torturează, de asemenea, pe toate femeile pentru eternitate cu naștere dureroasă. Pentru greșeala pe care a făcut-o când a mâncat fructul, Dumnezeu îi spune Evei:

"Voi înmulți foarte mult durerile tale în travaliu. Cu durere vei da naștere copiilor."

Ceea ce este, desigur, tortură. A cauza durere chinuitoare cuiva drept pedeapsă este definiția torturii în dicționar, după cum se poate vedea aici:

tortura: cauzarea durerii fizice severe, ca mijloc de pedeapsă sau de constrângere. [Ref]

Prin urmare, potrivit Bibliei, Dumnezeu este călăul atotputernic al universului. Din păcate, conform revistei Creștinismul de Astăzi, tortura este întotdeauna ceva greșit. Faptul că un Dumnezeu perfect face ceva care este întotdeauna greșit vă arată contradicția.

Dacă te-ai uita pur și simplu și ai accepta cât de evidente sunt aceste contradicți, ai vedea adevărul: Dumnezeu este imaginar. Dovada este peste tot în jurul tău.


Înțelegerea argumentelor

Un cititor a declarat că Iadul nu implică tortura. "Iadul nu este nimic mai mult decât o separare de Dumnezeu, nu un loc de tortură înflăcărat", potrivit cititorului. Prin urmare, în mintea lui, el este capabil să argumenteze că Dumnezeu nu este un torționar.

Pentru a crede această justificare, acest cititor trebuie să ignore complet Biblia. Dacă citești Biblia, nu poți să nu te prinzi că Iadul este un loc de tortură. Conform Bibliei, Iadul este un loc de chin veșnic. Iată câteva versete biblice care descriu iadul:

·       Și cu furca de vânturat în mână, El va șterge cu desăvârșire suprafața de treierat; și va strânge grâul în hambar, dar va arde pleava cu foc de nestins. (Matei 3:12)
·       Fiul omului va trimite pe îngerii Săi și ei vor smulge din Împărăția Lui toate piedicile, iar pe cei ce săvârșesc fărădelegi, îi vor arunca în cuptorul de foc; în acel loc va fi plâns și scrâșnit de dinți. (Matei 13: 41-42)
·       Așa va fi la sfârșitul veacului; Îngerii vor ieși și-i vor scoate cei răi din mijlocul celor drepți și îi vor arunca în cuptorul de foc; acolo va fi plâns și scrâșnit de dinți. (Matei 13: 49-50)

Un loc de foc nestins este, evident, un loc de tortură.

Ceea ce trebuie să faceți este să vă opriți din a scorni justificări și să acceptați dovezile pe care le vedeți peste tot. Dumnezeu este imaginar. Toate contradicțiile din religia voastră o dovedesc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu